ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
125 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
25 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
1/2 ΑΒΓΟ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΝΕΡΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔAKIA
½ ΜΑΤΣ. ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ
½ ΜΑΤΣ. ΜΥΡΩΝΙΑ
½ ΜΑΤΣ. ΣΕΣΚΟΥΛΑ
½ ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
50 ΓΡ. ΚΙΝΟΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ:
50 ΓΡ. ΦΕΤΑ
50 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Βράζουμε την κινόα σε ένα κατσαρολάκι με νερό, για 15 περίπου λεπτά.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια. Προσθέτουμε τα σέσκουλα, το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια βάζουμε τη βρασμένη κινόα και ανακατεύουμε. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι, το αβγό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, να ξεκουραστεί, για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με αλεύρι και ανοίγουμε μικρά φύλλα με έναν πλάστη. Βάζουμε τρεις κουταλιές από τη γέμιση και ραντίζουμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό. Κλείνουμε τις πίτες πιέζοντας με ένα πιρούνι. Έπειτα τις ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο, για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Για την κρέμα φέτας:
Χτυπάμε στο μούλτι τη φέτα, το γιαούρτι και το θυμάρι, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Σερβίρουμε τα σπανακοπιτάκια με την κρέμα φέτας.