ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΑΡΤΙΕΡΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 30 ΕΚ.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΑΒΓΟ
350 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
1 ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΛΑΝ:
250 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
80 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
2 ΑΒΓΑ
1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΣΑΝΤΙΓΙ
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αβγό και στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί, για τουλάχιστον 30 λεπτά. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με αλεύρι. Την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα, τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για τη σάλτσα φλαν:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, τη ζάχαρη, το λοβό βανίλιας, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτουμε στην ζύμη της τάρτας την μπανάνα σε ροδέλες, περιχύνουμε με τη σάλτσα φλαν και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφού ψηθεί στολίζουμε την τάρτα με κρέμα σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.