
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
250 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ
1 ΚΕΦΑΛΙ ΣΚΟΡΔΟΥ
3 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
100 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
120 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ LIGHT ΜΕ 12% ΛΙΠΑΡΑ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά το σκόρδο από τα πολλά φύλλα χωρίς να το ξεφλουδίσουμε και το βάζουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί. Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στην μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τα σπόρια και τις προσθέτουμε και αυτές στο ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Αφού ψηθούν ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα και τις πιπεριές, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, τύπου γουόκ, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για ένα λεπτό, ρίχνουμε το ψημένο σκόρδο, τις ψημένες πιπεριές Φλωρίνης, τη φρέσκια ρίγανη και τον ζωμό λαχανικών. Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτουμε τα σπαγγέτι, τη light κρέμα γάλακτος, το τριμμένο κεφαλοτύρι και και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι και γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.