ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Xρήστο Παπαγεωργίου

Ημερομηνία Προβολής: 21/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό baby πατάτες 
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 2 κ.σ. καπαρη
  • 8 μαύρες ελιές
  • 100 γρ. φέτα
  • 1/3 ματσ. μαϊντανου 
  • 10 φύλλα δυόσμου

Για τη βινεγκρέτ:

  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμό απο 1 λεμόνι
  • 2 σαρδέλες 
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. άνιθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις πατάτες και τις βραζουμε για 15 περίπου λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό. 

Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε τις σαρδέλες σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια κα τις βάζουμε σε μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και 1-2 κουταλιές νερό για να το ελαφρύνουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για να ενσωματωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνιθο, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. 

Κόβουμε τις πατατούλες μας στη μέση αν είναι πολύ μικρές ή στα τέσσερα αν είναι μεγαλύτερες και τις βάζουμε σε μπολ. 

Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το δυόσμο και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Κόβουμε τη φέτα μας σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με λίγο αλάτι για τις πατάτες – όχι πολύ γιατί θα έχει και η σάλτσα και η φέτα.

Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά για να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Σερβίρουμε σε πιάτο δίνοντας ύψος όσο γίνεται στη σαλάτα και περιχύνουμε με κουταλιές από τη βινεγκρέτ που έχουμε ετοιμάσει. 

Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.