ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26-28 ΕΚ.
400 ΓΡ. ΚΑΡΟΤΑ
150 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ
225 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΜΕΣΑΙΑ ΑΒΓΑ
300 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ
300 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
½ Κ.Γ. ΣΟΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
1 ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΗΛΟ
1 ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
80 ΓΡ. CRANBERRIES
2 Κ.Γ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
½ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
100 ML ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
80 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα καρότα και τα καρύδια. Έπειτα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, τα αβγά με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, αλλά να μη γίνουν εντελώς λευκά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, για ακόμη 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα και ρίχνουμε το μείγμα με κουταλιές στο μίξερ. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια και τα τριμμένα καρότα και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.
Για τη διακόσμηση:
Ψιλοκόβουμε το πράσινο και το κόκκινο μήλο και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, τα cranberries, την κανέλλα και τα αφήνουμε να καραμελώσουν, για 5-10 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε, σε χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσουν τα μήλα.
Σερβίρoυμε το κέικ καρότου και από πάνω βάζουμε τα καραμελωμένα μήλα με τα cranberries.