ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
250 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ
250 ML ΓΑΛΑ
5 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
20-25 ΓΡ. ΤΣΑΙ EΑRL GREY
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ & ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα φακελάκια του τσαγιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε τουλάχιστον για 30 λεπτά, να αρωματιστεί το γάλα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα των κρόκων με το αρωματισμένο γάλα και χτυπάμε το ενιαίο μείγμα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει κρέμα.
Βάζουμε σε ένα ταψί με νερό τα σκεύη ψησίματος, τα γεμίζουμε με την κρέμα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 βαθμούς, για 30-40 λεπτά (ανάλογα με το σκεύος και την ποσότητα). Αφού ψηθεί αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Έπειτα την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη και την καίμε με το φλόγιστρο. Προσθέτουμε γλυκό του κουταλιού περγαμόντο και σερβίρουμε.