ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Δέσποινα Καπετανιά
Ημέρα προβολής 10/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για τα φύλλα:
- 4 φύλλα κρούστας
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak
- 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 100 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα:
- 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla 16% λιπαρά
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 σφην. λικέρ πικραμύγδαλο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος Αrla
Για το σιρόπι καφέ:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 3 κ.σ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη.
Επαναλαμβάνουμε για άλλα 3 φύλλα.
Βάζουμε τα φύλλα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει το βούτυρο.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Έπειτα τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για το σιρόπι καφέ:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, για 10 λεπτά και μόλις αρχίσουν να δένουν, προσθέτουμε τον καφέ. Βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνει το σιρόπι καφέ.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε με το μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ πικραμύγδαλο, μέχρι να ενωθούν. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε στην κρέμα τυριού, τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε βάζοντας στρώσεις, εναλλάξ, από κρέμα και φύλλο.
Περιχύνουμε με το σιρόπι καφέ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.