ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΑΚΙ (SCONE) ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Aπό την Pasta Flora

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΑΚΙ (SCONE) ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
55 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
½ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
85 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΚΡΥΟ)
170 ΓΡ. ΣΜΕΟΥΡΑ
115 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ (ΚΡΥΟ)
1 ΑΒΓΟ
1 Κ.Γ. ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
120 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΓΙΑ TO ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
150 ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο, κομμένο σε κύβους, το φρέσκο τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αβγό, την κρέμα γάλακτος και την υγρή βανίλια και χτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα στο κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα σμέουρα και ανακατεύουμε ελαφρώς, μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σε μια ταρτιέρα με λαδόκολα, τη χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε τρίγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Για το σερβίρισμα:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με τα φρούτα του δάσους, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε ζεστά τα ψωμάκια με το φρέσκο τυρί κρέμα και τη μαρμελάδα φρούτα του δάσους.