ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Μάνια Πολέμη

Ημερομηνία Προβολής: 24/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 3 πακ. ζάχαρη άχνη/ 1500 γρ. (500 γρ. ανά πακέτο)
  • Ασπράδι από 4 αβγά
  • 1/2 χυμό λεμονιού
  • 4 πακ. μπισκότα πτι μπερ
  • 2-3 πακέτα πολύχρωμα κουφετάκια (smarties ή m&ms)
  • Πολύχρωμα marshmallows (μαλακά ζαχαρωτά)
  • Καραμέλες & ζελεδάκια σε διάφορα χρώματα
  • 1 πακ. πουράκια σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μίξερ ανακατεύουμε τα ασπράδια αβγού μαζί με την άχνη. Ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο και κολλώδες γλάσο. Επειδή τα ασπράδια μπορεί να προέρχονται από μικρά ή μεγάλα αυγά, δεν ρίχνουμε όλη την ποσότητα άχνης κατευθείαν, για να μην μας γίνει το γλάσο πολύ σφιχτό. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού για άρωμα. Μεταφέρουμε το γλάσο σε κορνέ και το χρησιμοποιούμε σαν κολλά για το σπιτάκι μας.

Ενώνουμε 6 πτι-μπερ για τους πλαϊνούς τοίχους και 4 για τους δύο που θα μπουν μπροστά και πίσω βάζοντας γλάσο ανάμεσα στα μπισκότα. Τα αφήνουμε χωριστά (ανά “τοίχο”) να στεγνώσουν – θέλουν 2-3 ώρες σε ξηρό περιβάλλον. Φτιάχνουμε και τη σκεπή με 6 και 6 πτι-μπερ ενωμένα και αφήνουμε τα δυο κομμάτια να στεγνώσουν κι αυτά.

Τα ενώνουμε με γλάσο πάνω σε πιατέλα ή δίσκο και φτιάχνουμε το σπιτάκι μας. Το στολίζουμε με το ίδιο το γλάσο αν θέλουμε να είναι ‘χιονισμένο’ και κολλάμε κατά βούληση καραμελίτσες και ζελεδάκια στους τοίχους και τη σκεπή.

Καλά Χριστούγεννα!