ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΚΡΑΤΕΝ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΑΡΑΚΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΓΚΡΑΤΕΝ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΑΡΑΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ
200 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ
1 ΠΡΑΣΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3 ΑΒΓΑ
250 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
60 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν ala dente και τις στραγγίζουμε.
Βράζουμε τον αρακά σε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσει και τον στραγγίζουμε.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το πράσο και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά, το τριμμένο regato, το μπλε τυρί Δανίας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σωταρισμένο πράσο με το σκόρδο, τον βρασμένο αρακά, περιχύνουμε με λίγο από το μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τριμμένο regato και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, για 25 λεπτά, μέχρι το φαγητό να δέσει και να πάρει χρώμα.