
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
200 ΓΡ. ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
80 ΓΡ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
50 ΓΡ. ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ
200 ΓΡ. ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ IFANTIS
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
50 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
¼ Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΑΛΑΤΙ
½ LT ΝΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με περίπου μισό λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και ελαιόλαδο, το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις βρασμένες πατάτες και το νερό.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα αγγουράκια τουρσί, προσθέτουμε το σαλάμι αέρος και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Έπειτα ρίχνουμε το καπνιστό αλάτι, τις ελιές, το χυμό λεμονιού και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μία βράση.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.