ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ:
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
2 Κ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 ΑΒΓΟ
80 ML ΓΑΛΑ
3 Κ.Σ. ΞΙΔΙ ΛΕΥΚΟ
3 ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΖΑΧΑΡΗΣ:
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Γ. ΚΑΚΑΟ
1/4 Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1/4 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
6 Κ.Σ. ΑΛΕΙΜΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
100 ML ΓΑΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τους λουκουμάδες:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το αβγό, το αλάτι, το λευκό ξίδι, το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένας λείος χυλός. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μήλα με το ειδικό εργαλείο, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα πλατιά, βουτάμε τις ροδέλες μήλου μέσα στο χυλό μέχρι να καλυφθούν, τινάζουμε λίγο για να φύγει το πολύ μείγμα από τα μήλα και τα βουτάμε στο ζεστό λάδι.
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά τους λουκουμάδες, αναποδογυρίζοντας τους ανά διαστήματα, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε τους λουκουμάδες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κακάο, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το τριμμένο γαρύφαλλο. Περνάμε τους λουκουμάδες από το μείγμα της ζάχαρης.
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα σοκολάτας.
Βάζουμε σε ένα μικρό ταψί τα φουντούκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες, περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τριμμένα καβουρδισμένα φουντούκια.