ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
800 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
80 ML ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
80 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ
2 ΑΒΓΑ
2 ΣΦΗΝ. ΣΟΔΑ (ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ)
2 Κ.Σ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
400 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ:
100 ΓΡ. ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ
100 ΓΡ. ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΟΛΑ
80 ΓΡ. ΡΟΚΑ
20 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
40 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το σκόρδο για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, για να μην πάρει χρώμα και πικρίσει. Προσθέτουμε το σπανάκι, και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σκόρδο, βάζουμε το σπανάκι σε ένα μικρό σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, τα αβγά, τη ρίγανη, το αλάτι, τη σόδα, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και μετά βάζουμε τον κιμά σκεπασμένο, στο ψυγείο για 25-30 λεπτά.
Λαδώνουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά με τα χέρια σε ορθογώνιο σχήμα και βάζουμε, στη μέση, κατά μήκος το σωταρισμένο σπανάκι. Προσθέτουμε την τριμμένη mozzarella και από πάνω βάζουμε τις φέτες havarti. Τυλίγουμε τον κιμά σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας, την αφαιρούμε και βάζουμε το ρολό σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μιάμιση ώρα, γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ρολό κιμά κοτόπουλου, για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Για τη σαλάτα:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πράσινη σαλάτα, την πράσινη λόλα, τη ρόκα, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Όταν το γεμιστό ρολό κοτόπουλου είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο, το τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί, για 5-6 λεπτά.
Έπειτα το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με την πράσινη σαλάτα.