ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΣΕΡΚΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 20 ΕΚ.
200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
145 ΜL ΝΕΡΟ
10 ΓΡ. ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΚΑΦΕ (ΣΕ ΣΚΟΝΗ)
120 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
120 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
30 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ
1/2 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
4 ΑΒΓΑ
350 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
15 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ
100 ΜL ΓΑΛΑ
ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΕΥΣΗ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ:
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΗ)
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
15 ML ΓΑΛΑ
¼ Κ.Γ. ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
¼ Κ.Γ. ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (ΣΕ ΠΑΣΤΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το νερό, τη σοκολάτα κουβερτούρα, τη σοκολάτα γάλακτος, τον στιγμιαίο καφέ και ζεσταίνουμε, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένα, τη ζάχαρη, τη σόδα, το κακάο και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά, το γάλα και το ηλιέλαιο.
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα με τα αλεύρια. Μετά προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε, με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα του ζουμερού κέικ σε ένα ταψί με ένα τσέρκι, καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, άνω κάτω αντίσταση, στους 160 βαθμούς, για περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο.
Αφού κρυώσει το κέικ, το κόβουμε στη μέση. Αλείφουμε ένα κομμάτι με σοκολατένιο τυρί κρέμα και καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ, μέχρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι. Στολίζουμε την επιφάνεια με βουτυρόκρεμα και σερβίρουμε.