ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
2 ΚΙΛΑ ΑΡΝΙ ΜΠΟΥΤΙ (ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΕΝΟ)
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
5 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2 Κ.Σ. GARAM MASALA
4-5 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ FERRANO IFANTIS
200 ML ΝΕΡΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
500 ΓΡ. ΑΝΑΝΑ
800 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
170 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ & ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑLMITO
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
200 ML ΝΕΡΟ
200 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το αρνί:
Πολτοποιούμε στο μούλτι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το νερό, μέχρι να γίνουν πουρές.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αρνί, το μαρινάρουμε με το μείγμα από τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το garam masala, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα.
Για τη σάλτσα:
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια βάζουμε τον ανανά κομμένο σε κομμάτια, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά. Όταν ο ανανάς αρχίζει να μαλακώνει πολτοποιούμε την σάλτσα με το ραβδομπλέντερ. Στο τέλος προσθέσουμε τις γλυκοπικάντικες πιπεριές κεράσι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για λίγα ακόμη λεπτά.
Για το τραγανό προσούτο:
Βάζουμε το προσούτο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 βαθμούς, για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
Σερβίρουμε το αρνί με τη σάλτσα ανανά και τις γλυκοπικάντικες πιπεριές κεράσι. Σπάμε από πάνω το τραγανό προσούτο και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.