ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Tασούλα Κουφοπούλου
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό
  • 5 πράσα 
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 5 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης 
  • 5 κ.σ. μουστάρδα με μέλι θυμαρίσιο Kalamata Papadimitriou
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλεύρι (για πανάρισμα)
  • 3 πίτες για σουβλάκι (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες. Στη συνέχεια τις αλευρώνουμε ελαφρώς και τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε σκεπασμένο για μισή περίπου ώρα να μαγειρευτεί. Έπειτα κόβουμε και βάζουμε την πιπεριές, τα πράσα, τη μουστάρδα με το μέλι και ανακατεύουμε. 
Ψήνουμε τις πίτες στο τηγάνι με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με πάπρικα, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. 
Σερβίρουμε την χοιρινή πρασοτηγανιά με μουστάρδα και μέλι. Προσθέτουμε τις πίτες και γαρνίρουμε με πιπέρι και λεμονοθύμαρο.