ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Αποστολάκη
Ημερομηνία Προβολής: 14/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
YΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 1/2 μαραθόριζα
- 1 σκελ. σκόρδο
- Φρέσκο τζίντζερ (κομμάτι 2 εκατοστών)
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 100 γρ. μανιτάρια
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τα καρότα, την πιπεριά και το πράσο σε μπαστουνάκια (ζουλιέν). Κόβουμε την μαραθόριζα σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τρίβουμε το τζίντζερ. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ζουλιέν. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι. Σοτάρουμε πρώτο το τζίντζερ και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα και στη συνέχεια τα καρότα, το πράσο και τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα σκληρά λαχανικά τα ρίχνουμε πρώτα στο τηγάνι και ακολουθούν τα πιο μαλακά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια. Εντωμεταξύ βάζουμε σε σε δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει καλά τα φιλέτα για να ψηθούν με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε το μέλι. Αραιώνουμε σε ένα ποτήρι με 2 κ.σ. νερό, δύο κουταλιές σόγια σος και σβήνουμε το φαγητό. Σερβίρουμε κάθε φιλέτο κοτόπουλο ολόκληρο συνοδεύοντάς το με τα λαχανικά stir-fry.