ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 17/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα)
Για το ρολό κοτόπουλο:

  • 1 κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο γεμιστό Ifantis
  • 2 φλ. κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα κόκκινη
  • 6 εκ. πιπερόριζα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι 

Για τα λαχανικά:

  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 8 ντοματίνια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
  • Αλάτι – πιπέρι 

Για το pesto ρόκας:

  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • ½ ματσ. ρόκα 
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 30 γρ. κουκουνάρι 
  • 150 – 200 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι 

Για το σερβίρισμά:

  • 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Φύλλα ρόκας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μπλέντερ, τη πιπερόριζα, το μαραθόσπορο, 1 σκελ. σκόρδο, τη καυτερή πιπερίτσα, το μέλι, αλάτι – πιπέρι και το κρασί σταδιακά για να μην υπερχειλίσει το μπλέντερ. Σε ένα ταψί βάζουμε το ρολό κοτόπουλο, περιχύνουμε με τη σάλτσα κρασιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα 4 και τις απλώνουμε σε ένα ταψί, βάζουμε και τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ραντίζουμε με βαλσαμικό ξύδι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Για να συνοδέψουμε το φαγητό μας φτιάχνουμε ένα πέστο ρόκας. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τη ρόκα, τη παρμεζάνα, το σκόρδο, το κουκουνάρι, αλάτι – πιπέρι και ελαιόλαδο και χτυπάμε όσο να έχουμε μια ομοιόμορφη σάλτσα!
Σερβίρουμε πρωτότυπα σε μια επιφάνεια κοπής τις φέτες του ρολού, δίπλα τις μελιτζάνες και τα ντοματίνια, λίγα φύλλα ρόκας, περιχύνουμε με τη σάλτσα ρόκας και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι.