ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

Από τον Chef Γιάννη Καβούκη

ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

 ΓΙΑ 6-7 ΦΟΡΜΑΚΙΑ

 

300 ΓΡ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

50 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO

6 ΑΒΓΑ

100 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ

80 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ

100 ΓΡ. ΠΡΟΣΟΥΤΟ FERRANO ΙFANTIS

1 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

ΠΙΠΕΡΙ

ΠΡΟΪΟΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗΣ LURPAK SOFT

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το τριμμένο ρεγκάτο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι το προσούτο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αλείφουμε τα φορμάκια με το προϊόν επάλειψης, τα αλευρώνουμε και τα γεμίζουμε με το μείγμα του σουφλέ. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 7-8 λεπτά.

Σερβίρουμε το σουφλέ παρμεζάνας με προσούτο.