Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ
12-15 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
10-12 ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ ALMITO
500 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
500 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
10 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
200 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
2 Κ.Γ. ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
1 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε τις βρασμένες πέννες σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα ψητά ντοματίνια, τις γλυκοπικάντικες πιπεριές κεράσι και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό, το βασιλικό και το σπανάκι. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα πέστο, την τριμμένη mozzarella και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα του σουφλέ σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω λίγη ακόμα τριμμένη mozzarella. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να κάνει κρούστα.
Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό.