ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΠΛΟΥΜ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Περικλή Κοσκινά

Ημέρα προβολής 12/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1,2 κιλά σπάλα κατσικίσια με κόκκαλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3-4 κλαρ. δενδρολίβανο
  • 1 λεμόνι  
  • 1 φύλλο δάφνης  
  • 1 κιλό πατάτες  
  • Κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 500 ml νερό
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε την σπάλα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Τρυπάμε τη σπάλα σε 3-4 σημεία και τη γεμίζουμε με πιπέρι, 1-2 φυλλαράκια δενδρολίβανο και αλάτι.
Σωτάρουμε το κρέας, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε στη χύτρα. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και τη δάφνη. Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε νερό και τα ρίχνουμε στη χύτρα. Αλατίζουμε, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, σε υψηλή πίεση, για 55 περίπου λεπτά.
Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε χύτρα, σωτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα πλασωτέ και το μαγειρεύουμε με 500 ml νερό, για 3 ώρες περίπου. Αφήνουμε τη δάφνη στην κατσαρόλα για 1 ώρα και την αφαιρούμε. Λίγη ώρα πριν κλείσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το δενδρολίβανο και το λεμόνι.

Καθαρίζουμε, κόβουμε, αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε. Βγάζουμε από τη χύτρα το κρέας με τη σάλτσα και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε σκόρδο και δενδρολίβανο. Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε τις πατάτες στη σάλτσα από το κρέας.

Σερβίρουμε το κατσικάκι με τις πατάτες μπλουμ, αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο.