ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/03/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Της Ελένης Ψυχούλη από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Ημέρα προβολής 3/3/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 10 μικρούς στρογγυλούς δίσκους σφολιάτας
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 200 γρ. μυζήθρα φρέσκια
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 3-4 κλων. μαντζουράνα
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε το τηγάνι, μέχρι να καραμελώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τη μαντζουράνα, το ανθότυρο σε κομμάτια και πιπέρι.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τα κομμάτια σφολιάτας.
Με ένα ποτήρι τα κόβουμε και φτιάχνουμε βολοβάν.
Αλείφουμε με νερό και τοποθετούμε το ένα κομμάτι σφολιάτας πάνω στο άλλο.
Γεμίζουμε τα σφολιατάκια με το μείγμα από τα κρεμμύδια.
Χτυπάμε το αβγό με λίγο νερό και αλείφουμε τη σφολιάτα με ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα, στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα.
Σερβίρουμε και πασπαλίσουμε με μαντζουράνα. Τα τρώμε ζεστά.