ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/10/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Άστριντ Σπεράντζα
Η στραπατσάδα φτιαγμένη με τις λεπτές γεύσεις του καρότου
και της ρικότα.
Ημερομηνία Προβολής: 29/10/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 4 αβγά
- 150 γρ. τυρί ρικότα
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 2 καρότα τριμμένα
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το καρότο στον χοντρό τρίφτη. Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το καρότο για να σοταριστεί και να μαλακώσει ελαφρώς. Αρωματίζουμε ρίχνοντας στο καρότο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Χύνουμε το μίγμα των αυγών πάνω από το καρότο. Ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να μη σφίξουν εντελώς τα αβγά, αλλά να κρατάνε και λίγο από το μελάτο τους. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρικότα. Τα μεταφέρουμε ζεστά στο πιάτο και τρώμε αμέσως!