ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Νίκο Θωμά
Ημέρα προβολής 27/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 καλαμάρι
- 100 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 200 γρ. σπανάκι
- 200 ml ζωμό λαχανικών
- 1 ματσ. άνηθο
- 1 ματσ. μάραθο φρέσκο
- ½ ματσ. μυρώνια
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak
- 3-4 σπανακορίζες
- 50 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Μπλανσάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό το σπανάκι και στη συνέχεια το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μάραθο, το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό λαχανικών. Στη συνέχεια βάζουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στο μούλτι προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
Σωτάρουμε το ρύζι σε βούτυρο, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μάραθο και τα μυρώνια. Έπειτα βάζουμε το λιωμένο σπανάκι, το βούτυρο, το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να χυλώσει.
Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το καλαμάρι το αλατίζουμε και το ψήνουμε στο σχαροτήγανο, σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, για 4 λεπτά.
Σερβίρουμε το σπανακόρυζο με το ψημένο καλαμάρι και προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα.