ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑ ΓΛΥΚΟ
1/2 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΦΛ. ΦΕΤΑ
3 ΦΛ. ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ZΑΧΑΡΗ Ή ΜΕΛΙ (ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τον γλυκό τραχανά σε δύο ποτήρια νερό.
Ανακατεύουμε τον μουλιασμένο τραχανά (να μην έχει πολλά υγρά) με τη μισή ποσότητα από την τριμμένη φέτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το μείγμα με τον τραχανά και ρίχνουμε την υπόλοιπη τριμμένη φέτα. Προσθέτουμε από πάνω κομμάτια βουτύρου.
Ψήνουμε την πλιγουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Θα είναι έτοιμη όταν θα αποκολλάται από τα τοιχώματα του ταψιού. Τη σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή με μέλι.