ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΑΒΓΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ME ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Νανά Δαρειώτη

Ημερομηνία προβολής 23/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 4 αβγά
  • 100 γρ. ελληνικό προσούτο Ifantis
  • 4 φέτες ψωμί 
  • 1 φλ. γάλα Δωδώνη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη 
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο 
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Λεμονοθύμαρο (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις φέτες ψωμιού από την κόρα. Τις βουτάμε στο γάλα και τις βάζουμε στο πάτο του κάθε ατομικού πυρίμαχου σκεύους. Από πάνω ρίχνουμε τυρί τριμμένο, πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη. Τοποθετούμε τις φέτες προσούτο σαν φωλίτσα, πασπαλίζουμε με λίγο λεμονοθύμαρο αν θέλουμε, σπάμε το αβγό από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου μας, με πάνω και κάτω αντίσταση (όχι στον αέρα) για 8 λεπτά. Αφού ψηθεί αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με πάπρικα καπνιστή και σερβίρουμε!