ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/06/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Δημήτρη Πέτκο
Hμέρα προβολής: 10/06/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. τυρί Arla Μοzzarella
- 100 γρ. Arla Aυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
- 100 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 100 γρ. τυρί Arla Aυθεντικό Regato
- 150 γρ. γαλοπούλα ψητή τοστ Ferrano Ifantis
- 50 γρ. αλεύρι
- 1 αβγό
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κλων. θυμάρι
- Ηλιέλαιο
- Πιπέρι
Για το πανάρισμα:
- Αλεύρι
- 2 αβγά
- Φρυγανιά τριμμένη
Για τη μαρμελάδα ντομάτας:
- 1 κιλό ντομάτες
- 30 γρ. κρεμμύδι
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 2 κλων. βασιλικό
- 40 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 30 ml ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα:
- Μαρμελάδα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα τυριά, την ψιλοκομμένη ψητή γαλοπούλα, το ξύσμα λεμονιού, το αβγό, το αλεύρι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε τις κροκέτες και στη συνέχεια τις πανάρουμε περνώντας τις από το αλεύρι, μετά από το αβγό και στο τέλος από τη φρυγανιά.
Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, για μισό λεπτό, μέχρι να πάρουν χρώμα και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με μαρμελάδα ντομάτας και γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.
Για τη μαρμελάδα ντομάτας:
Αφαιρούμε τα σπόρια από τη ντομάτα και την ψιλοκόβουμε ή την τρίβουμε με τον τρίφτη.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την ντομάτα και την καυτερή πιπεριά. Σβήνουμε με το λευκό βαλσαμικό ξίδι. Ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Βράζουμε, για 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Μόλις δέσει η μαρμελάδα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό.
Στη συνέχεια την απλώνουμε σε ένα ταψί και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, για μία ώρα. Έπειτα αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και τον βασιλικό, την αφήνουμε να κρυώσει και την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Τη διατηρούμε στο ψυγείο, για 5-6 μέρες.