ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον chef Βιτσέντζο Ζάννι
Ημερομηνία Προβολής: 30/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- 1/3 φλ. παρμεζάνα
- 1/3 φλ. πεκορίνο
- 1 αβγό
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 φέτες βραστό ζαμπόν
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 σπιτικό ζωμό κότας Knorr
- 1 σπιτικό ζωμό βοδινού Knorr
- 200 γρ. πατάτες βραστές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την ψίχα του ψωμιού, αφού την σπάσουμε σε μικρότερα κομματάκια με το χέρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και με τα χέρια διαλύουμε την ψίχα σε ψίχουλα.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αβγό και το αλεύρι.
Ψιλοκόβουμε μερικά φύλλα φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε μικρά κομματάκια και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια κολλώδης ζύμη και με βρεγμένα χέρια πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
Διαλύουμε τους δύο ζωμούς σε κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και βράζουμε.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε και τις ήδη βρασμένες πατάτες για να ζεσταθούν.
Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ μερικά κεφτεδάκια, λίγες πατάτες και αρκετό ζουμί. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεκοτριμμένο πιπέρι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, διακοσμούμε με λίγο φασκόμηλο και ρίγανη και είναι έτοιμο.