ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ & ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Γρηγόρη Χέλμη

Ημερομηνία Προβολής: 24/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πατάτες
  • 200 γρ. ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο Αλτις
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Φύλλα μαιντανού
  • Φύλλα δυόσμου
  • 1 κλων. θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
” style=”line-height:normal”>

Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε πιο λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές φέτες κόψουμε τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτούν. Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το κρεμμύδι σε ροδέλες.

Σε  μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι, γιατί το σηκώνει η πατάτα. Προσθέτουμε πιπέρι.  Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις πάρει μια βράση το κρασί, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, για να μελώσουν τα λαχανικά. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε με μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο.