ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΠΟΤΗΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
300 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΑΡΕΤΙ
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
50 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ (ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 Κ.Γ. ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΛΙΚΕΡ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γκανάς σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα κουβερτούρα, προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος με το μέλι και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε την γκανάς σοκολάτας να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Για τη ζύμη:
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο, για 20 λεπτά, να σφίξει.
Στη συνέχεια πλάθουμε λίγη από τη ζύμη, βάζουμε μέσα σε κάθε κομμάτι ζύμης ένα κουταλάκι από τη γκανάς σοκολάτας και καλύπτουμε κάνοντας μπαλάκι τη ζύμη. Περνάμε τα ταρτούφο από το κακάο και τα βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να σφίξουν.
Μοιράζουμε τον ζεστό καφέ εσπρέσο σε ποτήρια, προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι 3 σταγόνες λικέρ πικραμύγδαλο, βουτάμε μέσα τα ταρτούφο και σερβίρουμε.