ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Σπύρο Παγιατάκη

Ημερομηνία Προβολής: 24/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 σφην. γάλα
  • 4 μπισκότα πτι μπερ

Για την κρέμα:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. lemon curd ή άλλη μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ηλιέλαιο, τα αβγά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για λίγη ώρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μπέικινγκ πάουντερ στο αλεύρι, το ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μισό στο μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταματάμε και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου, προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο (διαμέτρου περίπου 20 εκ), την οποία έχουμε αλείψει με μαργαρίνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 με 25 λεπτά. 
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
Κόβουμε το κέικ οριζόντια στη μέση.
Στρώνουμε την lemon curd στο ένα κέικ (αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα λεμόνι ή άλλο φρούτο της αρεσκείας μας).
Από πάνω προσθέτουμε την μισή κρέμα σαντιγί στο κέντρο του κέικ και βάζουμε το πάνω κομμάτι πιέζοντας ώστε η σαντιγί να απλωθεί παντού.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί πάνω στο κέικ και την απλώνουμε στην επιφάνειά του.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και σερβίρουμε.