ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
150 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
75 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΑΒΓΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
350 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
3 Κ.Σ. ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ
1 ΑΒΓΟ
½ LT ΓΑΛΑ
½ ΦΛ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αβγό, τη βανίλια και χτυπάμε. Πλάθουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια την απλώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για ακόμα 15-20 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αβγό, το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε. Έπειτα χτυπάμε με σύρμα προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα και το ηλιέλαιο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Γεμίζουμε την κρύα βάση της τάρτας με τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα και 15 λεπτά.