ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 20-24 ΜΙΝΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ:
800 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
7 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ FERRANO IFANTIS
120 ML ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
100 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3 K.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
400 ML ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
5 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ BIO ΚΑLAMATA PAPADIMITRIOU
4 Κ.Σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
4 Κ.Σ.ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
150 ΓΡ. TΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
12 ΜΙΚΡΑ ΨΩΜΑΚΙΑ BRIOCHE

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ, τον κιμά, το γάλα, την τριμμένη φρυγανιά, το λιωμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο μπέικον γαλοπούλας, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια (περίπου 1 κουταλιά από το μείγμα για το κάθε κεφτεδάκι). Στη συνέχεια τα θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο, σβήνουμε με το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα να μαγειρευτούν, για περίπου 20 λεπτά.
Στο τέλος, πασπαλίζουμε τα κεφτεδάκια με την τριμμένη mozzarella. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και τα αφήνουμε, για ακόμα 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και πιπέρι.
Φτιάχνουμε τα σάντουιτς, βάζοντας τα κεφτεδάκια με σάλτσα μέσα σε ψωμάκια μπριός και σερβίρουμε.