ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ρένα Αλεξίου
Ημερομηνία προβολής 08/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ. καταϊφι
- 375 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
- 3 κ.σ. λεμόνι
- 2 lt γάλα
- 120 γρ. άνθος αραβοσίτου
- 6 κρόκους αβγών
- 240 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι
Για το σιρόπι:
- 1 κ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 ποτ. νερό
Για τη σαντιγί:
- 1 κ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
Για το σερβίρισμα:
- 300 γρ. αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το καταΐφι από την κατάψυξη τουλάχιστον 3 ώρες. Το χτενίζουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην ξεραθεί, μέσα στο ταψί. Απλώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο με ένα κουτάλι σαν μπουκίτσες πάνω στο καταΐφι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά όσο να είναι τραγανό και καλοψημένο.
Για το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Μόλις ψηθεί το καταΐφι, το σπάμε και το πατικώνουμε να γίνει μια συμπαγής μάζα. Όσο το σιρόπι μας είναι ακόμη ζεστό, το ρίχνουμε στο καταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να το σκεπάσουμε.
Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο από το γάλα μας, το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου. Όταν το γάλα έχει ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, προσθέτουμε το μείγμα σιγά – σιγά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα (αρχίσει να κάνει φουσκάλες), αποσύρουμε από τη φωτιά και χύνουμε πάνω στο σιροπιασμένο καταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον 1 ώρα.
Χτυπάμε 1 κ. κρέμα γάλακτος, με τη ζάχαρη άχνη και 2 βανίλιες και φτιάχνουμε μια σαντιγί που να στέκεται χωρίς να είναι πολύ σφιχτή. Τη στρώνουμε πάνω στο γλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα τα οποία προσθέτουμε την ώρα που θα σερβίρουμε.