ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑMETΡΟΥ 24X21 EK.
650 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ KANAKI
500 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
8 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
1/3 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΠΛΙΓΟΥΡΙ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
150 ΓΡ.ΦΕΤΑ
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
3 ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Σωτάρουμε τον κιμά, για λίγα λεπτά, μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το πλιγούρι, τη ζάχαρη, και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Έπειτα ρίχνουμε το κουκουνάρι, τον μαϊντανό, τα αβγά, το κεφαλοτύρι, τη φέτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για την πίτα:
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώνουμε σταυρωτα 4 φύλλα λαδωμένα. Βάζουμε από πάνω τη γέμιση με τον κιμά, γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων, προς τα μέσα, τις λαδώνουμε και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 λαδωμένα φύλλα.Τυλίγουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.