ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Νεκτάριο Δανιηλίδη
Ημέρα προβολής 18/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
- 2 κομμάτια ψαρονέφρι (400 γρ.)
- 20 γρ. τυρί Arla Samsoe
- 4 φύλλα φασκόμηλου
- 6 φέτες προσούτο Ifantis
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Καλαμάκια για σουβλάκι
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
- 3 γλυκοπατάτες
- 50 γρ. βούτυρο Lurpak
- 100 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σος:
- ½ κρεμμύδι ξερό
- 150 ml ζωμό κότας
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 2 φύλλα φασκόμηλου
- Χυμό από ½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σουβλάκι ψαρονέφρι:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ψαρονέφρι (40-50 γρ.) και το τυρί.
Κάνουμε μια σχισμή με ένα μυτερό μαχαίρι στα κομμάτια του κρέατος και βάζουμε μέσα το τυρί. Έπειτα τυλίγουμε σε μια φέτα προσούτο κάθε γεμιστό κομμάτι κρέατος. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα φασκόμηλου ανάμεσα στο κρέας και το προσούτο. Περνάμε τα κομμάτια ψαρονέφρι με προσούτο σε καλαμάκια για σουβλάκι.
Ψήνουμε τα σουβλάκια στο σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, από όλες τις πλευρές.
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
Πλένουμε τις γλυκοπατάτες. Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Έπειτα τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού ψηθούν και κρυώσουν λίγο, ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις χτυπάμε στο μούλτι με κρέμα γάλακτος και βούτυρο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ξαναχτυπάμε, μέχρι να πολτοποιηθούν.
Για τη σος φασκόμηλου:
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το ζωμό κότας. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα φασκόμηλου, το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας. Βάζουμε από πάνω το ψαρονέφρι με το προσούτο και προσθέτουμε τη σος φασκόμηλου.