ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Δημήτρη Κατριβέση
Ημέρα προβολής 15/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 4 φύλλα ρυζιού
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 1 καρότο
- 1 αγγούρι
- 50 γρ. ρέβα
- 50 γρ. φύλλα βασιλικού
- 50 γρ. φύλλα δυόσμου
- 50 γρ. φύλλα κόλιανδρου
- 1 μαρούλι
- 1 iceberg
- 50 γρ. πάστα πράσινου κάρυ
- 250 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ
- 50 γρ. Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού με Πορτοκάλι και Λεμόνι Kalamata Papadimitriou
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε φιλέτα το στήθος κοτόπουλο και μετά σε λωρίδες των 2 εκ. και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ρυζιού για 30 δευτερόλεπτα, σε χλιαρό νερό.
Τα απλώνουμε πάνω σε διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να υγροποιηθεί το φύλλο.
Κόβουμε το αγγούρι, το καρότο και τη ρέβα όσο πιό ψηλά γίνεται σε μικρά μπαστουνάκια.
Κόβουμε το iceberg σε λωρίδες πάχους 2 εκ. και το κόκκινο γκρέιπφρουτ.
Απλώνουμε ένα φύλλο ρυζιού πάνω σε μια διάφανη μεμβράνη.
Βάζουμε φύλλα βασιλικού, δυόσμο, κόλιανδρο και κοτόπουλο.
Περιχύνουμε με την πάστα κάρυ.
Προσθέτουμε τη λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι και τα λαχανικά.
Τυλίγουμε σφικτά και προσεκτικά σε ρολό και το κόβουμε σε μικρές φέτες.
Σερβίρουμε το spring roll με πάστα κάρυ και με γκρέιπφρουτ.
Περιχύνουμε με τη λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι και πασπαλίζουμε με φύλλα δυόσμου.