ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Χρήστο Τζιέρα
Ημερομηνία προβολής 05/11/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το επεισόδιο
ΥΛΙΚΑ
Για 2 λουκανικόπιτσες
Για τη ζύμη:
- 440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 γρ. ξερή μαγιά
- 10 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- 8 γρ. αλάτι
- 250 γρ. νερό
Για τη γέμιση:
- 2 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο Ifantis
- Ρευστή μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
- 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 30 γρ. κασέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράζουμε τα λουκάνικα και τα βάζουμε σε ταψάκι. Τα ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το κρύο νερό, το αλεύρι και τη μαγιά και τα ζυμώνουμε με το φτερό για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στον πάγκο σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα.
Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 120 γρ. και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 ώρες.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε ένα φύλλο μισού εκατοστού. Απλώνουμε στη μέση του φύλλου το τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε το κασέρι. Πάνω από αυτά τοποθετούμε το ψημμένο λουκάνικο, προσθέτουμε κέτσαπ και μουστάρδα και κλείνουμε τη ζύμη τυλίγοντας σε ρολό. Διπλώνουμε τις ακρές της ζύμης, κόβουμε αυτές που περισσεύουν και βάζουμε τις λουκανικόπιτσες σε ταψί ή άλλο πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στην υψηλότερη θερμοκρασία του φούρνου μας.