ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
250 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ
100 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΠΡΑΣΑ
2 ΚΛΩΝ. ΣΕΛΕΡΙ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 ΑΒΓΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
300 ΓΡ. ΦΕΤΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
8 ΓΡ. ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1½ ΦΛ. ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μάγια, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, να ξεκουραστεί, για 30 περίπου λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ με ελαιόλαδο σωτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε τον κιμά να πάρει μία βράση.
Στη συνέχεια ζεματάμε σε καυτό νερό το πράσο, το σέλερι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Πολτοποιούμε στο μούλτι τη φρέσκια ντομάτα και τη ρίχνουμε στον κιμά. Έπειτα προσθέτουμε τα ζεματισμένα λαχανικά, το αβγό χτυπημένο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, πλάθοντας ένα χοντρό φύλλο και το απλώνουμε σε μια λαδωμένη ταρτιέρα. Κόβουμε γύρω γύρω το φύλλο που εξέχει και απλώνουμε τη γέμιση με τον κιμά. Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα σπασμένη, τον μαϊντανό και ψήνουμε την κρεατόπιτα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.