ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Πέπα


Ημερομηνία προβολής 20/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:

  • 1 κ. αλεύρι σκληρό
  • 20 γρ. αλάτι 
  • 7 γρ. ζάχαρη 
  • 600 ml νερό χλιαρό
  • 80 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 8 γρ. μαγιά ξερή
  • Φέτες μορταδέλα
  • Αλάτι χοντρό
  • Δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο και τα δουλεύουμε στην χαμηλή ταχύτητα. Λιώνουμε την μαγιά στο νερό και προσθέτουμε στο μίξερ σιγά – σιγά ανεβάζοντας ταχύτητα, τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δουλεύουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφαιρούμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε μια ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια, αλευρώνουμε και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 30 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια 120 γρ. και τα κάνουμε μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και σκεπάζουμε με πετσέτα 20 λεπτά περίπου. Η ζύμη μας διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες. Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη και την τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι. Στην μισή επιφάνεια της ζύμης βάζουμε λίγο χοντρό αλάτι, λίγο δενδρολίβανο, μορταδέλα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Για καλύτερο ακόμα ψήσιμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζεστό ταψί.