ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
Για 8-9 ατομικά γαλατοπιτάκια
Για την κρέμα:
  • 1 lt Arla Lactofree (χωρίς λακτόζη)
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ¼ κ.γ. κανέλλα
Για τα φύλλα:
10 φύλλα Βηρυτού ΚΑΝΑΚΙ
1 κ.γ. κανέλλα 
2 κ.σ. ζάχαρη 
80 γρ. ελαιόλαδο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, τη ζάχαρη, την βανίλια και το ξύσμα από το λεμόνι. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα να ασπρίσει. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Όταν τα δύο υλικά ενσωματωθούν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά-αργά το μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Ξαναβάζουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Πασπαλίζουμε με κανέλλα. 
Για τα γαλατοπιτάκια:
Ανοίγουμε τα φύλλα Βηρυτού και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας μικρές ατομικές τάρτες και με ένα πινέλο τις λαδώνουμε.
Απλώνουμε στην κάθε μία 5 φύλλα Βηρυτού συνολικά, τα οποία λαδώνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά, πριν τα τοποθετήσουμε. Όταν φτάνουμε στο τρίτο φύλλο, το πασπαλίζουμε με το μείγμα κανέλλας και ζάχαρης. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και τυλίγουμε τις άκρες τους προς τα μέσα. Πασπαλίζουμε με το μείγμα κανέλλας και ζάχαρης.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.