ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 24/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. φύλλο Βηρυτού KANAKI
- 800 γρ.φιλέτο κοτόπουλο
- 300 γρ. κολοκύθα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 φρέσκα κρεμμύδια
- 80 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
- 80 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- 2 αβγά
- 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- 125 γρ. βούτυρο Lurpak (για το άλειμμα των φύλλων)
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την τριμμένη κολοκύθα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το μείγμα της κολοκύθας και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε το τριμμένο δανέζικο σκληρό τυρί, το τριμμένο ρεγκάτο, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Σε ένα στρογγυλό βουτυρωμένο αντικολλητικό ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα Βυρηττού βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τη γέμιση.
Με την βοήθεια μιας κουτάλας μοιράζουμε το μείγμα, έτσι ώστε να πάει σε όλο το ταψί.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα Βυρηττού, βουτυρώνοντας και αυτά ένα-ένα, και κλείνουμε καλά, διπλώνοντας τα φύλλα προς τα μέσα.
Αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια της πίτας με βούτυρο.
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι, διαγώνια μπακλαβαδωτά την πίτα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.