ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/03/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Kωστή Κωστάκη
Ημέρα προβολής 31/3/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 μαραθόπιτες:
- 300 γρ. σκληρό αλεύρι 70%
- Χυμό απο ½ λεμόνι
- 2 ματσ. μάραθο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- ½ μάτσο σέσκουλα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 100 -150 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 150 γρ. νερό
- 20 φυλλαράκια λαγουδοφάι
- Αλεύρι & κορν φλάουρ για το άνοιγμα
- Αλάτι- πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το νερό, το κάνουμε ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το μάραθο, το λαγουδοφαι, τα σέσκουλα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, να πιούν τα υγρά τους και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο.
Ανοίγουμε δύο μικρά φύλλα.
Βάζουμε στο ένα φύλλο τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και τηγανίζουμε τις μαραθόπιτες σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.