ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΚΕΤΣΑΠ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 07/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. ντοματίνια
  • 1 κ. κρεμμύδια
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s με 50% λιγότερη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 – 3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κρεμμύδια ροδέλες και τα σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι με ½ φλ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε και αλάτι για να κατεβάσουν πιο γρήγορα τα υγρά τους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε κι αυτό. Όσο σοτάρουμε ρίχνουμε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, την κέτσαπ και μόλις σοταριστούν για 5 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, τη φέτα και τα αμύγδαλα. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα τηγανάκι, μοιράζουμε τα φύλλα σε δύο δόσεις, αλείφουμε τα μισά με μαργαρίνη με βούτυρο, τα στρώνουμε, ρίχνουμε τη γέμιση, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία επίσης αλείφουμε με μαργαρίνη με βούτυρο, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο για 50 λεπτά περίπου.