ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Βίκυ Βαλλάτου
Ημερομηνία προβολής 05/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί 30εκ. x 26εκ.
- ½ κ. κρέας μοσχαρίσιο
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 2 φλ. ζωμό (από το κρέας που βράσαμε)
- 1 φλ. ρύζι κίτρινο
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 1 ματσ. άνηθο
- 4 σκελ. σκόρδο
- ½ φλ. Σπιτική Ντομάτα Pummaro
- Σάμψυχο ή θρούμπι
- Αλάτι – πιπέρι
Για το φύλλο:
- 400γρ. αλεύρι κίτρινο (σκληρό)
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 σφην. ξύδι
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
- Νερό (όσο πάρει η ζύμη μας)
- Αλεύρι (για το άνοιγμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε για 10 λεπτά. Κρατάμε 2 φλ. από το ζουμί που έβρασε το κρέας μας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το σάμψυχο (αν δεν έχουμε σάμψυχο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θρούμπι), μαϊντανό και άνηθο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κρέας, το ζουμί και το ρύζι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη, βάζουμε τα αλεύρια, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε νερό ζυμώνοντας παράλληλα όσο να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπαλάκια – το ένα να είναι μεγαλύτερο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο πριν την ανοίξουμε. Ανοίγουμε το μεγαλύτερο κ το στρώνουμε στο ταψί που το έχουμε λαδώσει καλά. Ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε καλά. Ανοίγουμε τα άλλα δυο φύλλα, τα στρώνουμε από πάνω και τα λαδώνουμε. Ραντίζουμε με λίγο νερό, τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά έως να ροδίσει καλά το φύλλο. Δεν χαράζουμε την πίτα πριν την ψήσουμε.