ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 28/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 φύλο ζύμης κουρού
- 3 αβγά
- 20 ml κρέμα γάλακτος
- 10 ml γάλα
- 125 γρ. γραβιέρα
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ. μουστάρδα Μaille Dijon originale
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα που έχουμε προηγουμένως λαδώσει γαι να μην κολλήσει.
Αφού τη στρώσουμε ομοιόμορφα στην ταρτιέρα τρυπάμε τη ζύμη με το πιρούνι σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει ακανόνιστα κατά το ψήσιμο.
Τρίβουμε τη γραβιέρα στη μεσαία πλευρά του τρίφτη [όχι πολύ ψιλή].
Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Σε μπολ χτυπάμε τα 3 αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα.
Προσθέτουμε στο μείγμα 6 κουταλιές μουστάρδας, τον μαϊντανό χοντροκομμένο και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα, σκεπάζουμε στις άκρες με το φύλλο που περισσεύει στα τοιχώματα και ψήνουμε στου 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε το πιάτο σκέτο ή με μια πράσινη σαλάτα.