ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Βιδάλη
Ημερομηνία προβολής 13/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. σέσκουλα
- 300 γρ. σπανάκι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 150 γρ. ρεβίθια
- 1 ματσ. ρίγανη φρέσκια
- 300 γρ. σύγκλινο
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. ανθότυρο
- 60 γρ. κατσικίσιο τυρί
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
Για τη βάση:
- 20 παξιμαδάκια σικάλεως
- 2 κρεμμύδια μικρά
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- Αλάτι – πιπέρι
- 1 φλ. καρύδια
- 10 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την τάρτα μας, τρίβοντας τα παξιμαδάκια στο μπλέντερ όσο να γίνουν πούδρα. Αδειάζουμε την πούδρα από τα παξιμάδια σε ένα μπολ, προσθέτουμε ρίγανη ξερή, ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο, τα καρύδια χοντροκομμένα, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Όταν η ζύμη μας αρχίζει να στέκεται είναι έτοιμη και την στρώνουμε στη ταρτιέρα. Κρατάμε 2 – 3 κ.σ. από τη ζύμη μας για να την ρίξουμε από πάνω από τη γέμιση.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση της τάρτας μας. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ, τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε σε σκέτο νερό όπου προς το τέλος θα προσθέσουμε λίγο χοντρό αλάτι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα κομμένα σε κομμάτια, αλάτι – πιπέρι, το σύγκλινο ψιλοκομμένο, τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη και αυτή και τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε και τα ρεβίθια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στη γέμιση και τα τυριά μας σε τρίμματα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε την τάρτα μας και πασπαλίζουμε με την ζύμη που κρατήσαμε. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.