ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Κυριάκο Αθανασιάδη
Ημερομηνία προβολής 06/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:
- 1 αβγό
- 250 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ Κλασσικό
- ½ φλ. γάλα
- 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 3 φλ. αλεύρι μαλακό
- Αλάτι – πιπέρι
Για την γέμιση:
- 500 γρ. αρακά κατεψυγμένο Ifantis
- 200 γρ. φέτα
- 1 καρότο
- 1 αβγό
- 1 κρεμμύδι
- ½ κ.γ. γλυκάνισο
- 4 – 5 κλων. μαϊντανό
- 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 4 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε την βάση της τάρτας βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη, το αβγό, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια ζύμη, που να μην κολλά στα χέρια. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και απλώνουμε τη ζύμη μας σηκώνοντας την προς τα πλαϊνά τοιχώματα και φροντίζοντας να είναι παντού ίσο το πάχος της. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε όλη της την επιφάνεια για να μην φουσκώσει.
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση της τάρτας, βάζουμε 2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το καρότο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τον αρακά και το μπέικον σε κομμάτια. Αφήνουμε να σοταριστούν για 4 – 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αβγό, τον γλυκάνισο και αλάτι – πιπέρι. Ανακατεύουμε γρήγορα και αφήνουμε να έρθει η γέμιση σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε τη γέμιση στη τάρτα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.