ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΡΑΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Έστερ Σαρφάτι

Ημερομηνία Προβολής: 08/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 φραντζόλα ψωμί
  • 5-6 φέτες μπέικον
  • 1 φλ. τσένταρ
  • 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 8 αβγά
  • 3 φλ. γάλα
  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα Maille originale
  • ¼ κ.γ. ταμπάσκο
  • Μαργαρίνη Culinesse για επάλειψη
  • Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και προσθέτουμε 2-3 σταγόνες ταμπάσκο, σύμφωνα με τα γούστα μας. Προσθέτουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Απλώνουμε το Culinese σε ένα μέτριο ταψί

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και τις απλώνουμε στον πάτο του ταψιού, καλύπτοντας όλο τον πάτο.

Πασπαλίζουμε τις φέτες ψωμιού με το τσένταρ και την παρμεζάνα

Στρώνουμε πάνω από το τυρί τις φέτες του μπέικον.

Περιχύνουμε με το μείγμα από αβγά, γάλα, μουστάρδα και ταμπάσκο.

Ιδανικά αφήνουμε το ταψί για μία ώρα μέχρι να αποροφήσει το ψωμί το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο.