ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Kωστή Κωστάκη
Ημέρα προβολής: 28/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 πίτες
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 250 γρ. αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
- 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 10 γρ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 50 γρ. ελαιόλαδo
- 250 γρ. νερό
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
- 300 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
- 300 γρ. τυρί Arla Mozzarella
Για το σερβίρισμα:
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou
- 4 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
- 4 κ.σ. βούτυρο Lurpak (για επάλειψη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το σκληρό αλεύρι, το κίτρινο χωριάτικο αλεύρι, τη ζάχαρη, την ξηρή μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει, για περίπου μισή ώρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο κεφαλοτύρι, τη mozzarella, το μπλε τυρί Δανίας και ανακατεύουμε.
Αφού φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε 4 χοντρά φύλλα. Προσθέτουμε σε κάθε φύλλο το μείγμα των τυριών, κλείνουμε σαν φάκελο κάθε φύλλο και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα αλείφουμε με βούτυρο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι και το βαλσαμικό ξίδι με σύκο.
Αφού ψηθούν οι πίτες, τις περιχύνουμε με το βαλσαμικό ξίδι με σύκο και το μέλι και τις πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.